Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är den största turistattraktionen i Vimmerby och det som fått den relativt lilla orten Vimmerby att bli ett riktigt turistcentrum under sommaren.

Vimmerby var Astrid Lindgrens födelseort och därför även den självklara orten för Astrid Lindgrens värld – en plats där barnen får möjligheten att träffa Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Emil i Lönneberga.

Astrid Lindgrens Värld är en magisk plats för barnen där flera av Astrid Lindgrens världar samlas på ett och samma ställe. Här har du möjligheten att besöka Mattisborgen från Ronja Rövardotter, Bullerbyn, Bråkmakargatan, Karlsson på taket och Katthult.

Alla dessa platser knyts även samman med teaterstycken hämtade ur Astrids sagor som gör platserna i världen ännu mer intressanta och spännande.

Efter föreställningarna fortsätter givetvis det roliga där barnen har möjlighet att leka med Pippi, Ronja, Emil och andra karaktärer som varit med.

Astrid Lindgrens värld kan utan tvekan bli en heldag för familjen. Du kan läsa mer om vilka platser där finns att besöka och vad du kan förvänta dig på deras hemsida.

Fakta om Astrid Lindgrens Värld

Hemsida www.alv.se

Hotell nära Astrid Lindgrens Värld